Yağsız, tuzsuz ve şekersiz
Hamuru için
Ortalama 8 adet krep için
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
(Un çok dolu olmamalıdır.)
Yapılışı
Süt ve yumurta iyice çırpılır , sonra un karışımın içine elenir. Topaklanma olmaması için iyice çırpılır.Akışkan bir hamur elde edilir. Önceden ısıtılmış , yanmaz yapışmaz tavaya orta boy kepçe ile
hamur akıtılır. Alt tarafının piştiğini , üst tarafının görüntüsünün değişmesinden anlayabiliriz. Spatula yardımıyla alt üst çeviriz, aynı işlemi hamur bitinceye kadar yaparız. Ben hamurun içine ne tuz , ne de şeker katıyorum. Reçel ve peynir çeşitleriyle tüketmek o an ki tercihinize kalıyor. Hamura bağlı kalmıyorsunuz. Artı bu krep hamurunu birçok et ve sebze yemeklerinde de kullanabilirsiniz.
Çocuklar içinse iyi bir kahvaltı alternatifidir...
Afiyet olsun...
Canım çok severim. Oldukça hafif oluyor ve içine ne konulsa yakışıyor. Eline sağlık. Sevgiler. :)
YanıtlaSil