7 Mayıs 2013 Salı

Krep





Yağsız, tuzsuz ve şekersiz

Hamuru için

Ortalama 8 adet krep için 

2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
(Un çok dolu olmamalıdır.)



Yapılışı

Süt ve yumurta iyice çırpılır , sonra un karışımın içine elenir. Topaklanma olmaması için iyice çırpılır.Akışkan bir hamur elde edilir. Önceden ısıtılmış , yanmaz yapışmaz tavaya orta boy kepçe ile 
hamur akıtılır. Alt tarafının piştiğini , üst tarafının görüntüsünün değişmesinden anlayabiliriz. Spatula yardımıyla alt üst çeviriz, aynı işlemi hamur bitinceye kadar yaparız. Ben hamurun  içine ne tuz , ne de şeker katıyorum. Reçel ve peynir çeşitleriyle tüketmek o an ki tercihinize kalıyor. Hamura bağlı kalmıyorsunuz. Artı bu krep hamurunu birçok et ve sebze yemeklerinde  de kullanabilirsiniz.
Çocuklar içinse iyi bir kahvaltı alternatifidir...
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Canım çok severim. Oldukça hafif oluyor ve içine ne konulsa yakışıyor. Eline sağlık. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil