27 Mayıs 2013 Pazartesi

Kabak Turşusu




Malzemeler
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı sirke
1 kilo kabak
5-8 adet arzuya göre sarımsak
Yapılışı
Kabaklar orta kalınlıkta olmalıdır. Kabaklar iyice yıkanır, soyulmadan yarım cm kalınlığında halka hakla dilimlenir. Diğer tarafta 5 su bardağı su kaynatılır. Sonra sırasıyla sirke, tuz ve limon tuzu ilave edilir. Tuz eriyince tencere ateşten alınır. Dilimlenmiş kabaklar ve sarımsaklar sıcak sirkeli suyun içine atılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca yenmeye hazır, günlük kolay bir turşu…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder