Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
250 gr kıyma
1 soğan
3 adet domates
5-6 dal maydanoz
Tuz karabiber
Kimyon
Yapılışı
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat kadar bekletin. Sonra
tencere de erittiğiniz tereyağında pirincinizi biraz çevirin, tuz ve et suyunu
ilave edin. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Diğer yanda kıymayı, soğanı, maydanozu ve baharatları iyice
karıştırıp, yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp, unlayın. Tavaya biraz
yağ koyup, köfteleri kızartın. Domatesleri rendeleyin ve kızarmış olan
köftelerin üzerine dökün. Demlenmiş olan pilavı kâseye koyup servis tabağına
ters çevirin. Üzerine hazırlanan domates soslu köfteleri koyup servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder