29 Mayıs 2013 Çarşamba

Ali Paşa Pilavı



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
250 gr kıyma
1 soğan
3 adet domates
5-6 dal maydanoz
Tuz karabiber
Kimyon

Yapılışı
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat kadar bekletin. Sonra tencere de erittiğiniz tereyağında pirincinizi biraz çevirin, tuz ve et suyunu ilave edin. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Diğer yanda kıymayı, soğanı, maydanozu ve baharatları iyice karıştırıp, yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp, unlayın. Tavaya biraz yağ koyup, köfteleri kızartın. Domatesleri rendeleyin ve kızarmış olan köftelerin üzerine dökün. Demlenmiş olan pilavı kâseye koyup servis tabağına ters çevirin. Üzerine hazırlanan domates soslu köfteleri koyup servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder