4 Mayıs 2013 Cumartesi

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta





Hamuru için 

75 gr tereyağ yada margarin
75 gr  şeker (yarım su bardağı)
1 paket vanilya şekeri
1 tutam tuz
2 yumurta (orta büyüklükte)
125 gr un ( 1 su bardağı )
1 çay kaşığı kabartma tozu


Üzeri İçin 

1/2 kilo çilek yada karışık mevsim meyvesi
1 paket Dr.Oetker  Tart Jöle
1 paket Dr.Oetker Krem Şanti



Yapılışı

Tereyağ, şeker , yumurta, vanilya şekeri , tuz iyice çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu ilave edilir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 28 cm çapında tart kalıbında pişirilir.Soğuyunca üzerine çilekler arzuya göre dizilir. Tarife göre hazırlanan tart jöle üzerine dökülür. Ayrıca süslemek için krem şanti kullanılabilir.
Afiyet olsun....


Önerim: Meyvelerin tamamen kuru olmasına özen gösterin ve pasta zeminine koyu kıvamda krema sürün.
Böylelikle pasta zemini meyve sularıyla ıslanmayacaktır..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder