Malzemeler
200 gr kuşbaşı tavuk eti
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
3-4 adet yeşilbiber
3 adet domates
1 adet soğan
7-8 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
Ya da 4-5 yaprak
taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, tuz
Yapılışı
Tencereye yağı koyun, küp küp doğranan soğan ve tavuk etini suyunu çekinceye kadar kavurun. Ardından yeşilbiber, domatesleri ve ince ince kıyılan yeşillikleri de ilave edip,soteleyin. Sonra bulguru ilave edip, karışımla harmanlayın. Son olarak suyu ve baharatları ilave
edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.Yanında yeşil bir salatayla servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder