11 Mayıs 2013 Cumartesi

Damla Çikolatalı Muffin




Hamuru için

4 yumurta
175 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı şeker (75 gr)
1/2 su bardağı nişasta (75 gr )
1 1/2 su bardağı un (200 gr)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağından biraz az çikolata damlası (75 gr)






Yapılışı

Yumurta,tereyağ,şeker mikserle önce düşük ,sonra hızlı seviyede çırpılır. Sonra nişasta ,un, kabartma tozu ve vanilya şekeri ilave edilir. En son olarak çikolata damlaları karışıma katılır. Muffin kalıplarına dökülüp, önceden ısıtılmış160 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

Not : Muffinler taze tüketilmelidir.O zaman daha lezzetli oluyorlar. Aynı zamanda bu muffinler ,pişirildikten sonra derin dondurucu da saklanabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder