27 Aralık 2016 Salı

Sodalı Çıtır Börek

Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 500 gr az yağlı kıyma 
  • 2 adet orta boy patates 
  • arzuya göre harca kuru soğan kullanılabilir
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı, 1 su bardağı su
  • 1 şişe soda 
  • Galeta unu

Yapılışı 
  •  Bir su bardağı su ile zeytinyağını bir kasede karıştırın.
  • Kıymayı kavurup içine rendelenmiş patatesleri de ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Harcı soğumaya bırakın.
  • Yufkaları ikişerli grup olarak ayırın. Bir yufkayı zeytinyağlı karışımdan sürüp üzerine diğer yufka ile kaplayın. İster 8 isterseniz 12 adet ücgen dilimleyin. Kıymalı harcı geniş kenarına koyup sigara böregi şeklinde sarın.
  • Sodayı derin bir tabağa dökün. Galetayı ayrı bir tabağa dökün.
  • Herbir böreği  önce sodaya batırın, ardından galeta ununa bulayın.
  • 200 derece fırında pempeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not : Bu börek sıcak servis yapıldığında çıtır çıtır olur. Soğuduğunda yumuşak bir börektir.
Ayrıca peynirli harç ile de tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder