Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayası
- 1 su bardağı kuru incir
- 1 portakal kabuğu ince doğranmış
- 1 kilo toz şeker
- 2 1/2 lt su
Süsleme için
- kuş üzümü
- çekilmiş ceviz
- nar taneleri
- antep fıstığı
- hindistan cevizi
Yapılışı
- Buğday, kuru fasulye, nohut ve kuru üzümü akşamdan ıslatın.
- Sabah buğdayı süzüp bol suda yıkayıp,büyük bir tencerede iki buçuk litre su ekleyip kaynatın.
- Fasulye ve nohudu da ayrı ayrı kaplarda haşlayın.
- Pirinci yıkayıp buğdaya ilave edin. Yaklaşık 3 saat kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Buğdayın suyu kıvama gelince suları süzülmüş olan nohudu, kuru fasulyeyi ve toz şekeri ekleyin.
- Kuru üzümü ve kuru kayısıyı de süzüp karışıma ilave edin.
- Birkaç taşım kaynayınca ateşten alın.
- Aşure piştikten sonra portakal kabuğunu ve inciri ilave edip sıcak sıcak kaseler dökün.
- Arzuya göre süsleyin.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder