Malzemeler
- 4 Adet orta boy patates
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet iri kuru soğan
- 3 yemek kaşığı domates rendesi
- 200 gr kıyma
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz,karabiber
- Yeterince su
Hazırlanışı
- Soğanlar küp küp doğranır,kıyma ile kavrulur.
- 3 kaşık konserve domates rendesi,küçük doğranmış kırmızı biberler de kıymaya ilave edilir.
- Sarımsak ve kıyılmış maydanoz en son ilave edilir.
- Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
- Ocaktan alınır.
- Diğer yanda patatesler soyulup,ikiye bölünür.
- Fırın kapına dizilir, hazırlanan kıymalı harç patateslerin üzerine yayılır.
- Herbir patatesin üzerine yarım yeşil biber konulur.
- Yeterince sıcak su ilave edilip, fırına verilir.
- 20 dakika fırınlanır,sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder