10 Şubat 2014 Pazartesi

Patates Oturtma


                                      

Malzemeler
  • 4 Adet orta boy patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı domates rendesi
  • 200 gr kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz,karabiber
  • Yeterince su
Hazırlanışı
  • Soğanlar küp küp doğranır,kıyma ile kavrulur. 
  • 3 kaşık konserve domates rendesi,küçük doğranmış kırmızı biberler de kıymaya ilave edilir.
  • Sarımsak ve kıyılmış maydanoz en son ilave edilir. 
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
  • Ocaktan alınır.
  • Diğer yanda patatesler soyulup,ikiye bölünür. 
  • Fırın kapına dizilir, hazırlanan kıymalı harç patateslerin üzerine yayılır.
  • Herbir patatesin üzerine yarım yeşil biber konulur.
  • Yeterince sıcak su ilave edilip, fırına verilir.
  • 20 dakika fırınlanır,sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder