Malzemeler
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 125 gr toz şeker
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1-2 yemek kaşığı süt
- 1 tutam tuz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 limon suyu
- 200 gr un
- 5 adet elma
- 2 yemek kaşığı kayası marmeladı
- 1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
- Tereyağı,toz şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır.
- Karışıma yumurtalar birer birer ilave edilir.
- Vanilya şekeri, tuz, süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyu tatlandırılır.
- Kabartma tozu ve un ilave edilir, hamurumuz hazırdır.
- Diğer taraftan elmalar soyularak dört parçaya bölünür.
- Bölünen her bir elma parçası derin dilimlenir, ama dip kısımları bütün kalır.
- Elma parçaları hamurun üzerine dizilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirilir.
- Önceden hazırladığımız bir kaşık suyla incelttiğimiz kayası marmeladı fırça ile fırından çıkan kekin üzerine sürülür.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder