26 Şubat 2014 Çarşamba

Elmalı Kek


                                            


 Malzemeler
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 125 gr toz şeker
  • 3 yumurta 
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-2 yemek  kaşığı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
  • 200 gr un
Üzeri için
  • 5 adet elma
  • 2 yemek kaşığı kayası marmeladı
  • 1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

  • Tereyağı,toz şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır.
  • Karışıma yumurtalar birer birer ilave edilir.
  • Vanilya şekeri, tuz, süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyu tatlandırılır.
  • Kabartma tozu  ve un ilave edilir, hamurumuz hazırdır.
  • Diğer taraftan elmalar soyularak dört parçaya bölünür.
  • Bölünen her bir elma parçası derin dilimlenir, ama dip kısımları bütün kalır.
  • Elma parçaları hamurun üzerine dizilir.
  •  180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirilir.
  •  Önceden hazırladığımız bir kaşık suyla incelttiğimiz kayası marmeladı fırça ile fırından çıkan kekin üzerine sürülür.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder