3 Mart 2015 Salı

Elmalı Tart



                            


Malzemeler


Tart Hamuru için


150 gr un

1 / 2  çay kaşığı kabartma tozu

100 gr toz şekeri 

1paket vanilya şekeri

1 tutam tuz

1 orta boy yumurta

100 gr yumuşak tereyağı / margarin


Harcı için


 1 kilo elma

75 gr toz şeker

1 tatlı  kaşığı tarçın

75 gr  tereyağı / margarin


Üzeri için


150 gr un

100 gr toz şeker

1 paket vanilya şekeri

100 gr tereyağı / margarin


Yapılışı


Tart hamuru için tüm malzemeleri karıştırma kabında  yoğurun. 20-30 dakika dinlendirin.2 / 3 hamuru 26 cm çapında kek kalıbına koyun ve çatalla üzerine birçok delik açın .Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika ön pişirme yapın.Sonra fırından çıkartın ve tart tabanını soğutun.Harcı için elmaları yıkayıp,soyun ve ay şeklinde dilimleyin. Şeker, tereyağı ve tarçınla kısık ateşte  10 dakika pişirin.Soğutun.Soğuyan elmaları tart kalıbına alın ve elmaları eşit olarak yayın. Kalan 1 / 3 hamuru açıp elmaların üzerine yerleştirin. Son aşamada üzeri için malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, kırıntı hamuru oluşturun. Bu kırıntı hamuru tartın üzerine serpin. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkan tartı 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder