Malzemeler
Tart Hamuru için
150 gr un
1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr toz şekeri
1paket vanilya şekeri
1 tutam tuz
1 orta boy yumurta
100 gr yumuşak tereyağı / margarin
Harcı için
1 kilo elma
75 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
75 gr tereyağı / margarin
Üzeri için
150 gr un
100 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri
100 gr tereyağı / margarin
Yapılışı
Tart hamuru için tüm malzemeleri karıştırma kabında yoğurun. 20-30 dakika dinlendirin.2 / 3 hamuru 26 cm çapında kek kalıbına koyun ve çatalla üzerine birçok delik açın .Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika ön pişirme yapın.Sonra fırından çıkartın ve tart tabanını soğutun.Harcı için elmaları yıkayıp,soyun ve ay şeklinde dilimleyin. Şeker, tereyağı ve tarçınla kısık ateşte 10 dakika pişirin.Soğutun.Soğuyan elmaları tart kalıbına alın ve elmaları eşit olarak yayın. Kalan 1 / 3 hamuru açıp elmaların üzerine yerleştirin. Son aşamada üzeri için malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, kırıntı hamuru oluşturun. Bu kırıntı hamuru tartın üzerine serpin. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkan tartı 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.
3 Mart 2015 Salı
Elmalı Tart
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder