Malzemeler
1/2 kilo yağsız kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yumurta sarısı
2 dilim bayat ekmek içi
6 dal maydanoz
Yeterince kimyon, karabiber ve tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Sos için malzemeler
3 adet domates
3 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Yeterince Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Kıyma ile tüm malzemeler yoğrulup köfte harcı elde edilir.
- Minik misket şekli verilen köfteler, zeytinyağında kızartılır.
- Ayrı bir tavada rendelen domatesler, yeşil biber ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Tuz ve baharat ile tatlandırılır.
- Hazırlanan sos kızartılmış köftelerin üzerine dökülür. Sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder