25 Mart 2014 Salı

Ton Balıklı Bulgur Salatası

         

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet konserve ton balığı
  • 6 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber
  • 1 Limon
  • Zeytinyağı


Hazırlanışı

  • Bir bardak bulgur, aynı miktarda sıcak suyla kabarmaya bırakılır. 
  • Diğer yandan dereotu, maydanoz ve taze soğanlar  küçük küçük doğranır. 
  • Yeşillikler ve ton balığı soğumuş bulgur ile karıştırılır. 
  • Tuz, baharat ve limon ile tatlandırılır. 
  • En son zeytinyağı ilavesi ile servis edilir. 
  • Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder