14 Haziran 2015 Pazar

Kepekli Pirinç Pilavı


                             

KEPEKLİ PİRİNÇ

Kepekli pirinç B vitamini ve lif acısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Diyet listelerinde yer almış olsa da, herkesin tüketmesi gereken bir tahıldır. Antioksidan özelliğiyle vücudumuzu toksinlerden arındırır.İçerdiği aminoasitler sayesinde  protein ve enerji kaynağıdır. Ayrıca yüksek oranda lif içerir. Kolesterol ve tansiyonu düşürür. Kalp damar sağlığı içinde oldukça faydalıdır.( Milliyet Gazetesi)

MALZEMELER

2  su bardağı kepekli pirinç
4  su bardağı sıcak su veya et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
tuz.

YAPILIŞI
  • Pirinci bol su ile yıkayın, üzerine bolca tuz ve sıcak döküp yarım saat bekletin.
  • Sonra pirincin suyunu süzüp yıkayın.
  • Tencereye yağı koyun, pirinci ilave edip 5 dakika kadar kavurun.
  • Kavrulan pirincin üzerine 4 su bardağı sıcak suyu dökün, tuzunu ilave edin.
  • Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin .
  • Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyup fazla nemini alın.
  • Pilavın demlenmesi için 30 dakika kadar bekleyin.
  • Afiyet olsun.



                                



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder