Malzemeler
8 adet orta boy dolmalık biber
1 kâse haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy soğan
6 dal maydanoz
6 dal dereotu
Karabiber, tuz
80 gr kuskus
2 adet domates rendesi
Yeterince zeytinyağı (ya da margarin)
Hazırlanışı
· Ön hazırlık olarak biberlerin saplarını çıkarıp,
tohumlarını temizleyip yıkayın.
·
Ardından kuskusu bol suda haşlayın, 6-8 dakika
yeterli olacaktır. Kuskuslar hafif diri kalacak biçimde pişince süzüp soğuk
sudan geçirin.
·
Bir tencerede sıvı yağ ile soğanları domates
rendesiyle sote edin, sonra haşlanmış tavuk etlerini ilave edin. Tuz, karabiber
ve tavuk suyu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ateşten alın ve suyunu süzüp, her
ikisini de kenarda bekletin.
·
Karıştırma kabına haşladığınız kuskusu, tavukları,
maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesi gerekliyse
yapın.
·
Harcı dolmalık biberlere fazla sıkıştırmadan doldurun.
Fırın kabına dizin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.
·
Hazırladığınız tavuk sulu sosu dolmaların
bulunduğu fırın kabına dökün.
·
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika
pişirin.
·
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder