22 Mayıs 2014 Perşembe

Kuskuslu Dolma



 
Malzemeler

8 adet orta boy dolmalık biber
1 kâse haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy soğan
6 dal maydanoz
6 dal dereotu
Karabiber, tuz
80 gr kuskus
2 adet domates rendesi
Yeterince zeytinyağı (ya da margarin)

Hazırlanışı

·        Ön hazırlık olarak biberlerin saplarını çıkarıp, tohumlarını temizleyip yıkayın.
·         Ardından kuskusu bol suda haşlayın, 6-8 dakika yeterli olacaktır. Kuskuslar hafif diri kalacak biçimde pişince süzüp soğuk sudan geçirin.
·         Bir tencerede sıvı yağ ile soğanları domates rendesiyle sote edin, sonra haşlanmış tavuk etlerini ilave edin. Tuz, karabiber ve tavuk suyu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ateşten alın ve suyunu süzüp, her ikisini de kenarda bekletin.
·         Karıştırma kabına haşladığınız kuskusu, tavukları, maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesi gerekliyse yapın.
·         Harcı dolmalık biberlere fazla sıkıştırmadan doldurun. Fırın kabına dizin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.
·         Hazırladığınız tavuk sulu sosu dolmaların bulunduğu fırın kabına dökün.
·         Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
·         Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder