Sevgili kayınvalidemden öğrendiğim bu
tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tarifte ben kolay ve pratik olduğu için
hazır yufka kullanıyorum. Ama Boşnak böreği ele açılan bezelerden yapılırsa çok
daha lezzetli olur.
Malzemeler
·
3 adet yufka
·
600 gr orta yağlı kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
Tuz, karabiber
·
Zeytinyağı
Üzeri için
· ½ kilo Yoğurt
Hazırlanışı
·
İlk önce soğan ince ince kıyılır.
Tuz ve karabiberle beraber kıymaya ilave edilir.
·
Hazırlanan harç altı eşit
parçaya bölünür.
·
Sonra yufkalar ikiye bölünür.
Altı yarım yufka elde edilir.
·
Her bir yufkaya fırçayla
zeytinyağı sürülür, geniş kenarına harç yayılır ve rulo yapılır.
·
4 cm’lik parçalara bölünüp
tepsiye dizilir.
·
200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri
pembeleşinceye kadar pişirilir.
·
Fırın kapatılır.
·
Yoğurdu biraz sulandırırız.
Akışkan, koyu ayran kıvamında tarif edilebilir.
·
Bu yoğurdu fırından
çıkarttığımız sıcak yufkaların üzerine süreriz ve tekrar fırına veririz. 5 dakika
daha bekler ve servis ederiz.
·
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder