20 Ocak 2014 Pazartesi

Rebisa (Boşnak Böreği)

                                            
                                    
Sevgili kayınvalidemden öğrendiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tarifte ben kolay ve pratik olduğu için hazır yufka kullanıyorum. Ama Boşnak böreği ele açılan bezelerden yapılırsa çok daha lezzetli olur. 

Malzemeler

·         3 adet yufka
·         600 gr orta yağlı kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         Tuz, karabiber
·         Zeytinyağı

Üzeri için

·        ½ kilo Yoğurt

Hazırlanışı

·         İlk önce soğan ince ince kıyılır. Tuz ve karabiberle beraber kıymaya ilave edilir.
·         Hazırlanan harç altı eşit parçaya bölünür.
·         Sonra yufkalar ikiye bölünür. Altı yarım yufka elde edilir.
·         Her bir yufkaya fırçayla zeytinyağı sürülür, geniş kenarına harç yayılır ve rulo yapılır.
·         4 cm’lik parçalara bölünüp tepsiye dizilir.
·          200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
·         Fırın kapatılır.
·         Yoğurdu biraz sulandırırız. Akışkan, koyu ayran kıvamında tarif edilebilir.
·         Bu yoğurdu fırından çıkarttığımız sıcak yufkaların üzerine süreriz ve tekrar fırına veririz. 5 dakika daha bekler ve servis ederiz.
·         Afiyet olsun…


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder