11 Aralık 2013 Çarşamba

Kurabiye


                                           
Malzemeler

2      yumurta (bir beyaz üzerine)
250  gr margarin veya tereyağı
2      çay bardağı toz şeker
100  gr buğday nişastası
1       paket kabartma tozu
1       paket  vanilya şekeri
Alabildiğince un….

Üzeri için:
Tercih size kalmış(Susam,haşhaş,fındık vs)

Hazırlık
  • ·         Yumurta, toz şeker ve margarin krema kıvamına getirilir.
  • ·         Sırayla buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya şekeri ve un ilave edilir.
  • ·         Ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.
  • ·         Şekil verilir,
  • ·         Önce ayırdığımız yumurta beyazına sonra üzeri için tercih ettiğiniz harca bulanır.
  • ·         Arzuya göre sade olarak da kurabiyelerinizi pişirebilirsiniz.
  • ·         170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • ·         Afiyet olsun…
  • ·          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder