24 Eylül 2013 Salı

Fırında Şakşuka


                                                         

Malzemeler
½ Patlıcan
½ Patates
8 adet çarliston biber(arzuya göre)
4 büyük domates
1 küçük baş sarımsak
Tuz,karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı
Sebzeler soyulur, ayıklanır, küp küp doğranır. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir. Sebzelerin hepsi zeytinyağıyla iyice karıştırılır. Fırın tepsisine yayılır. 180 derece fırında sebzeler kızarıncaya kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bir tencerede rendelenmiş domatesler ince kıyılmış sarımsaklarla pişirilir. Soğuyunca sebzelerin üzerine dökülür.
Sebzelerin ayrı ayrı kızartılmasıyla yapılan bu Akdeniz yemeği, bu tarifiyle fırında yapılarak daha hafif ve sağlıklı…
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder